Bug 1170688 - X-Gene Mustang: ahci_xgene not autoloaded any more in kernel 5.6.X
X-Gene Mustang: ahci_xgene not autoloaded any more in kernel 5.6.X
Status: RESOLVED INVALID
Classification: openSUSE
Product: openSUSE Tumbleweed
Classification: openSUSE
Component: Kernel
Current
aarch64 openSUSE Factory
: P3 - Medium : Normal (vote)
: ---
Assigned To: E-mail List
E-mail List
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2020-04-28 12:24 UTC by Ruediger Oertel
Modified: 2020-04-28 12:41 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Found By: ---
Services Priority:
Business Priority:
Blocker: ---
Marketing QA Status: ---
IT Deployment: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Ruediger Oertel 2020-04-28 12:24:27 UTC
definitely worked in 5.4.7, now in kernel 5.6.6 the module is not being
autoloaded any more, but loads fine manually.

[   97.219401] fuse: init (API version 7.31)
[  104.729688] random: fast init done
[  337.288152] random: crng init done

> modprobe ahci_xgene

[ 1083.037296] xgene-ahci 1a400000.sata: 1a400000.sata supply ahci not found, using dummy regulator
[ 1083.046114] xgene-ahci 1a400000.sata: 1a400000.sata supply phy not found, using dummy regulator
[ 1083.054797] xgene-ahci 1a400000.sata: 1a400000.sata supply target not found, using dummy regulator
[ 1083.063751] xgene-ahci 1a400000.sata: skip clock and PHY initialization
[ 1083.070352] xgene-ahci 1a400000.sata: controller can't do NCQ, turning off CAP_NCQ
[ 1083.077910] xgene-ahci 1a400000.sata: AHCI 0001.0300 32 slots 2 ports 6 Gbps 0x3 impl platform mode
[ 1083.086912] xgene-ahci 1a400000.sata: flags: 64bit sntf pm only pmp fbs pio slum part ccc apst boh 
[ 1083.095925] xgene-ahci 1a400000.sata: port 0 is not capable of FBS
[ 1083.102091] xgene-ahci 1a400000.sata: port 1 is not capable of FBS
[ 1083.108656] scsi host0: xgene-ahci
[ 1083.112293] scsi host1: xgene-ahci
Comment 2 Ruediger Oertel 2020-04-28 12:40:57 UTC
please ignore:

(none):~ # /sbin/udevd
/sbin/udevd: error while loading shared libraries: libpam.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Comment 3 Ruediger Oertel 2020-04-28 12:41:35 UTC
closing again, sorry for the noise.